Work Experience

  • Todate 2016

    Yrd. Doç. Öğretim üyesi

    YDÜ Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi

  • 2016 2010

    Yrd. Doç. Öğretim üyesi

    İstanbul Bilgi Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

  • 2010 2009

    Yrd. Doç. Öğretim üyesi

    Haliç Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

  • 2010 2007

    Yrd. Doç. Öğretim üyesi

    Beykent Üniversitesi, Aşçılık Meslek Yüksekokulu

  • 2007 2001

    Araştırma Görevlisi

    İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Education & Training

  • Ph.D. 2007

    SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ

  • Master2000

    VETERİNER FAKÜLTESİ

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

  • Bachelor2000

    VETERİNER FAKÜLTESİ

    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Honors, Awards and Grants

Research Projects

  • image

    İstanbul’da Satışa Sunulan Et ve Tavuk Dönerlerinde Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Mevcudiyetinin LC-MS Yöntemi İle Araştırılması, BAP, Araştırmacı, 2005-2005

  • image

    Aflatoksin M1 ile Kontamine Çiğ Sütlerden Üretilen Kasar ve Beyaz Peynirlerde Kalıntı Düzeylerinin ELISA Tekniği ile Araştırılması. Proje No: 67/15052003, BAP, Araştırmacı, 2003-2006

  • image

    Kefir Starter Kültürüyle Fermente Sucuk Üretimi, TÜBITAK Hızlı Destek Programı, Proje No: 105 O591, TÜBITAK PROJESI, Yürütücü, 2004-2007

Filter by type:

Sort by year:

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ÇOLAK ÜZÜM HILAL, HAMPIKYAN HAMPARSUN, BINGÖL ENVER BARIS, ULUSOY BEYZA HATICE (2007). Prevalence of L. monocytogenes and Salmonella spp. in Tulum cheese.. FOOD CONTROL, 18(5), 576-579.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, ÇOLAK ÜZÜM HILAL, HAMPIKYAN HAMPARSUN (2007). The use of ultrasonic waves in food technology.. Research Journal of Biological Sciences, 2(4), 491-497.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, ÇOLAK ÜZÜM HILAL, HAMPIKYAN HAMPARSUN, ERKAN MEHMET EMIN (2007). An in vitro study on the antibacterial effect of kefir against some food-borne pathogens. Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi, 37(2), 103-107.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, HECER CANAN (2015). Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Bulunan Patojen Bakteriler. Turkiye Klinikleri J Vet Sci Pharmacol Toxicol-Special Topics, 1(3), 59-65.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ÇOLAK ÜZÜM HILAL, HAMPIKYAN HAMPARSUN, ULUSOY BEYZA HATICE, BINGÖL ENVER BARIS (2007). Presence of Listeria monocytogenes in Turkish style fermented sausage. FOOD CONTROL, 18, 30-32.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ÇOLAK ÜZÜM HILAL, ULUSOY BEYZA HATICE (2005). Bitkisel orjinli gıdalarda bulunan bazı doğal antioksidan maddeler ve etkileri.. GIDA VE YEM BILIMI TEKNOLOJISI DERGISI, 2(8), 43-48.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, ÇOLAKOGLU NURDAN (2013). A Survey on Determination of HACCP Knowledge of Food Handlers in Istanbul Food Businesses. ACTA ALIMENTARIA, 1-7., Doi: 10.1556 /AAlim.2014.0011

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, HECER CANAN (2013). Potential risks of mechanically separated poultry meat technology. Akademik Gıda Dergisi, 11(1), 59-63.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ÇOLAK ÜZÜM HILAL, HAMPIKYAN HAMPARSUN, ULUSOY BEYZA HATICE, ERGÜN ÖZER (2006). Comparison of a competitive ELISA with an HPLC method for the determination of aflatoxin M1 in Turkish White, Kasar and Tulum cheeses. EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 223, 719-723.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ÇOLAK ÜZÜM HILAL, ULUSOY BEYZA HATICE, BINGÖL ENVER BARIS,HAMPIKYAN HAMPARSUN, MURATOGLU KARLO (2007). Tüketime sunulan bazı hazır yemeklerin mikrobiyolojik kalitelerinin incelenmesi. Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi, 37(4), 225-233.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

HECER CANAN, ULUSOY BEYZA HATICE (2011). Microbiological properties of mechanically deboned poultry meat that applied lactic acid, acetic acid and sodium lactate. African Journal of Agricultural Research, 6(16), 3847-3852.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

HAMPIKYAN HAMPARSUN, ULUSOY BEYZA HATICE, BINGÖL ENVER BARIS, ÇOLAK ÜZÜM HILAL, AKHAN MERYEM (2008). Istanbul'da tüketime sunulan bazı ızgara tipi gıdalar ile salata ve mezelerin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi. Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi, 38(2), 87- 94.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

AYDIN ALI, ERKAN MEHMET EMIN, ULUSOY BEYZA HATICE (2005). Isıya dayanıklı küflerin gıda sanayi ve halk açısından önemi. GIDA VE YEM BILIMI TEKNOLOJISI DERGISI, 1(7), 28-35.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

HECER CANAN, GÜNES MESUT ERTAN, ULUSOY BEYZA HATICE (2007). Yağsız sütten ticari kefir kültürü kullanılarak üretilen kefirin muhafazası sırasında olusan bazı mikrobiyolojik ve kimyasal değişimlerin değerlendirilmesi. Dünya Gıda(9), 81-84.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

AYDIN ALI, ERGÜN ÖZER, ULUSOY BEYZA HATICE (2005). A survey on heat-resistant moulds in heat treated milk, milk products and fruit juices.. ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, 56, 49- 72.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, ÇOLAK ÜZÜM HILAL, HAMPIKYAN HAMPARSUN, ERKAN MEHMET EMIN (2007). An in vitro study on the antibacterial effect of kefir against some food-borne pathogens. Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi, 37(2), 103-107.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE (2015). Nutritional and health aspects of goat milk. Akademik Gıda 13(1), 56-60.

-

Original Article -, Volume -, Issue -, 2000, Pages -

Abstract

-


Özet

ULUSOY BEYZA HATICE, HECER CANAN (2013). Is Haccp a difficult food safety system to implement. Journal of Biological Environment Sciences, 7(19), 33-38.

Currrent Teaching

  • 2019 Bahar

    BIOSTATISTICS PRINCIPLES OF RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS

    -

  • 2019 Bahar

    FOOD HYGIENE AND CONTROL

    -

  • 2019 Bahar

    VETERINARY MEDICINE LEGISLATION AND ETHICS

    -

Teaching History

  • 2019 GÜZ

    THESIS

    -

  • 2016 BAHAR

    PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE

    ---

  • 2017 GÜZ

    MEAT HYGIENE

    -

  • 2018 GÜZ

    MEAT HYGIENE

    -

  • 2018 GÜZ

    MILK HYGIENE AND TECHNOLOGY

    -

  • 2016 GÜZ

    MEAT HYGIENE

    -

  • 2017 GÜZ

    FOOD CHEMISTRY

    -

  • 2018 GÜZ

    FOOD CHEMISTRY

    -

  • 2017 GÜZ

    MEAT HYGIENE, MEAT INSPECTION AND MEAT TECHNOLOGY

    -

  • 2018 GÜZ

    MEAT HYGIENE, MEAT INSPECTION AND MEAT TECHNOLOGY

    -

  • 2016 BAHAR

    SEMINAR I

    -

  • 2019 GÜZ

    MILK HYGIENE AND TECHNOLOGY

    -

  • 2016 GÜZ

    PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE

  • 2016 GÜZ

    PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE

    -

  • 2017 GÜZ

    VETERINARY PUBLIC HEALTH

    -

  • 2018 GÜZ

    VETERINARY PUBLIC HEALTH

    -

  • 2016 BAHAR

    FOOD MICROBIOLOGY

  • 2019 GÜZ

    MEAT HYGIENE, MEAT INSPECTION AND MEAT TECHNOLOGY

    -

  • 2016 GÜZ

    FOOD CHEMISTRY

    -

  • 2018 BAHAR

    FOOD HYGIENE AND CONTROL

    -

  • 2017 GÜZ

    MEAT HYGIENE, EXAMINATION AND TECHNOLOGY

    --

  • 2019 GÜZ

    FOOD MICROBIOLOGY

    -

  • 2017 BAHAR

    SEMINAR II

    -

  • 2017 GÜZ

    PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE

    -

  • 2019 GÜZ

    VETERINARY PUBLIC HEALTH

    -

  • 2019 GÜZ

    PRINCIPLES OF RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS

    -

  • 2016 GÜZ

    MEAT HYGIENE, EXAMINATION AND TECHNOLOGY

  • 2016 GÜZ

    MEAT HYGIENE, EXAMINATION AND TECHNOLOGY

    --

  • 2017 GÜZ

    PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE

    ---

  • 2018 GÜZ

    PUBLIC HEALTH IN VETERINARY MEDICINE

    ---

  • 2017 BAHAR

    FOOD MICROBIOLOGY

At My Office

--